Salt kunnskap - friske idéer
 • Abonner på nyhetsvarsel

 • Oslo

  Mye har endret seg siden kaupstaden Oslo i følge Snorre ble grunnlagt av kong Harald Hardråde i år 1048. Langt fra skreiens hjemlige trakter i Lofoten, men nært der mange av beslutningene i landet vårt skjer. Også Tigerstaden er nært knyttet til det SALTe miljø, og er som nærmeste nabo til en av Norges mest trafikkerte fjorder et viktig knutepunkt mellom hav og land. Det hevdes at over 40 prosent av Norges befolkning bor nærmere enn en knapp 45 minutters biltur fra Oslofjorden. Kanskje ikke rart da at menneskenes påvirkning av miljøet i havet er en viktig del av arbeidet til det SALTe mannskapet med hjemmehavn i Oslo? Men SALTs sydligste hjemmehavn er fullrigget med SALT visdom, og fullt ut kapabel til å gi seg i kast med det meste av havets mysterier.

  Kontaktinfo

  Besøksadresse: Forskningsparken (Gaustadalléen 21)

  Postadresse: Postboks 149, Gaustadalléen 21, 0349 Oslo

  Mannskap i Oslo
   
  Vilma Havas

  (+47) 463 84 268

  vilma@salt.nu

  Vilma Havas

  Vilma vokste opp ved strandkanten i Helsinki, og allerede der gjorde nysgjerrigheten for hva hun fant i fjæra at den SALTe livsstilen begynte å ta form. Kunnskapsfangsten begynte med en bachelor i business ved Griffith University på kysten av Australia, hvor kjærligheten for bølger og storhav, og interessen for å lære mer om de marine miljøer for alvor fikk vind i seilene. Reisen fortsatte videre til Oslo, der Vilma tok en master i miljø-, ressurs- og utviklingsøkonomi ved Universitetet i Oslo. Arktis og de nordlige havområdene interesserte henne gjennom masterstudiene, og masteroppgaven ble derfor skrevet om olje og gassutvinning i Barentshavet.

  Under studiene opprettet Vilma en miljøorganisasjon, Nordic Ocean Watch, sammen med andre surfere som ville ta vare på lekeplassen sin. I flere år har hun jobbet med marin forsøpling og forvaltning av den norske kysten. Spesielt marin forsøpling i de arktiske strøkene ligger nær hjertet til denne SALTe matrosen. Vilma er en energisk ildsjel som er faglig engasjert og ikke redd for å ta initiativ. Hun er løsningsorientert og klarer å komme gjennom de fleste utfordringene med litt finsk «sisu».

   
  Anne Dupont Andersen

  (+47) 454 07 091

  anne@salt.nu

  Anne Dupont Andersen

  Sørlendingen Anne følte seg aldri helt hjemme i asfaltjungelen i Sør-Norge, og dro tidlig for å fiske kunnskap rundt omkring i verden. Førstereis gikk til prestisjetunge University of Cambridge, før kunnskapstørsten dro henne videre på ferden til Akureyri på Island, Tromsø, og Svalbard i jakten på ny lærdom. Spesielt ble sekken lastet med mye marin kunnskap på Island og Svalbard, og er ellers full av formidling og pedagogikk. Etter dette var det på tide å la andre nyte godt av kunnskapen som etter hvert hadde samlet seg i skipssekken, og Anne tjenestegjorde som pedagog ved Universitetet i Oslo. Men livet som landkrabbe i storbyen sto seg ikke helt i forhold til drømmen om Arktis og rå natur. Så da muligheten for sjøsprøyt, skodde og stiv kuling bød seg, satte hun sjøbein og fortøyde familieskuta i Lofotens hjerte.

  Anne brenner for havets fremtid, gjennom verdi- og kunnskapsbasert formidling av den enorme kompetansen som finnes ombord i den SALTe skute. Tradisjonell og faglig kunnskap, i hjertelig forening, skaper, i følge henne, de beste historiene og de beste forutsetningene for å videreformidle kunnskap og kjærlighet for havet og dets ressurser. Med en master i Marine and Coastal Management kombinert med utdanning og erfaring i pedagogikk står Anne med stødige sjøben som formidler av marin kunnskap på den SALTe skute.

   
  Ingrid Wester Amundsen

  (+47) 928 39 961

  ingrid@salt.nu

  Ingrid Wester Amundsen

  Ingrid er landkrabben fra Tromsø som likevel fikk en dragning mot det blå element, og ville sette sjøbein. Hun startet tidlig å seile utenriksfart, blant annet som engasjert deltaker i nasjonalt og internasjonalt organisasjonsliv og utvekslingsprosjekter. Nysgjerrigheten har bragt henne innom fagretninger som statsvitenskap og pedagogikk før hun satte stø kurs mot en M.Sc. i International Environmental Studies fra NMBU med fordypning i marinbiologi og marin ressursforvaltning. Hun har hatt et lengre opphold i tropiske farvann i Stillehavet og har gjennomført studier og feltarbeid på tunfiskbestander i Salomonøyene og på University of South Pacific (USP) på Fiji.

  Ingrid er et sprudlende arbeidsjern som får energi av å ha mange baller i lufta. Hun brenner for livet i havet, og er en stødig formidler med mange års lærererfaring. Som SALT kunnskapsmatros har hun spesielt et engasjement for å bekjempe marin forsøpling, og å jobbe med å formidle alt det fantastiske som svømmer, flyter og puster i det SALTe havet.

   
  Tora Tokvam Drægni

  (+47) 916 95 344

  tora@salt.nu

  Tora Tokvam Drægni

  Tora startet livsreisen som landkrabbe mellom fosser og fjell lengst inne i den dype Sognefjorden, men hun la etter hvert ut på en kunnskaps-seilas med anløp i både Oslo, Tanzania, Namibia, Argentina og Brasil. Denne utenriksfarten i kunnskapens tjeneste førte med seg et brennende engasjement for bærekraftig utvikling, både over og under vannlinjen. Kunnskapsfangsten startet med en bachelor i utviklingsstudier. Nysgjerrighet rundt bærekraftig landbruk og klimaendringer resulterte i en feltstudie om sertifisering av soyaprodukjson i Brasil og en mastergrad fra Norges miljø- og biovitenskapelige universitet i internasjonale miljøstudier, med fordypning innen landbruk og klima.

  Tora mønstret på den SALTe skuta som sommermatros i 2017, og fyller stadig skipssekken med prosjekter innenfor marin forsøpling. Tora styrer, sammen med Ingrid, den SALTe skute i Oslofjordens farvann.