Our ship is loaded with salty sailors
 • Abonner på nyhetsvarsel

 • Salt Sailors

  The SALT ship is loaded with knowledgable sailors with competence and passion for the ocean and the coast. We posess high professional competence within marine ecosystems, coastal industries, entrepreneurship and outreach – especially related to issues of the north. SALT has a strong focus on the whole of the value-chain – from resource to application. Our unique and untraditional team represent your connection between the marine resources and creating value.

  The knowledge-sailors on board the SALT ship are hand-picked based on education and qualities. The SALT ship is loaded with two Ph.D’s related to the marine environment and four postgraduates in Biotechnology, Political Science, Entrepreneurship and innovation management as well as Cand.Mag in Education and journalism. We also have a professional photographer on board finishing an Undergraduate degree in Societal Safety and Environment.

  SALT tailor our workers to your project depending on the goal of the project. We are always impartial and knowledge-oriented. Always professional and dedicated. Always listening and interested. From the moment you hire SALT to manage and make your knowledge available, you will know that the navigation is right from the moment we begin.

  Take a look at the SALT sailors here:

  Home port
  Svolvær
   
  Kjersti Tønnessen Busch

  (+47) 971 33 501

  kjersti@salt.nu

  Kjersti Tønnessen Busch

  Kjersti er kaptein på den SALTe skuta og særdeles kunnskapsrik når det kommer til marinbiologi og akvakultur, men det stopper ikke der! SALTs blide sørlending er en lystig, engasjert og målrettet rorkvinne, med særlige talenter innenfor strukturert prosjektledelse, tallknusing og statistikk. Sammen med Kriss, drar Kjersti land og strand rundt for å fortelle barn og voksne om det fantastiske havet og kystens muligheter.

  Kjersti har doktorgrad i akvakultur fra Universitetet i Tromsø, med fagekspertise innen torskeoppdrett. Kjersti etablerte SALT i 2010 sammen med Kriss.

   
  Guri Hjallen Eriksen

  (+47) 414 49 621

  guri@salt.nu

  Guri Hjallen Eriksen

  Guri er Kabelvågjente som helt siden barndommen av har vært glødene opptatt av forvaltningen av de marine ressursene. Bestefaren Olav drev et fiskemottak i Kabelvåg som produserte tørrfisk og saltfisk, og fiskeripolitiske diskusjoner var ikke uvanlig ved middagsbordet hjemme. Denne ballasten førte til at Guri satte kursen mot Tromsø, hvor hun tok fiskerikandidatutdanningen ved Norges fiskerihøgskole. Ny kurs ble deretter stukket ut mot Oslo, hvor Guri jobbet flere år i Nærings- og fiskeridepartementet. Omringet av jurister i departementet ble Guri ekstra interessert i de rettslige sidene av forvaltningen, noe som resulterte i en mastergrad i rettsvitenskap fra Universitetet i Oslo. Som fersk jurist har Guri jobbet to år som advokatfullmektig, senest for Arntzen de Besche Advokatfirma, i oppdrag for kommersielle aktører i fiskeri- og akvakulturnæringen.

  Guri skal i SALT inngå i et spennende samarbeidsprosjekt mellom privat og offentlig sektor. I en fireårsperiode skal Guri skrive en doktorgrad om fiskeri- og akvakulturlovgivning som ansatt i SALT, gjennom ordningen nærings-ph.d. i regi av Norges Forskningsråd. Universitetet i Oslo er gradsgivende institusjon og med i prosjektet. Samtidig fyller hun den SALTe skute med verdifull kunnskap om fiskeriforvaltning og lovverk.

   
  Jeanette Nystrand

  (+47) 919 22 802

  jeanette@salt.nu

  Jeanette Nystrand

  Jeanette er styrmann på den salte skuta, og den som holder oversikt over finanser og rutiner om bord. Med seg i skipssekken bringer eventyreren fra Gimsøya verdifull erfaring og kompetanse innen organisasjon og ledelse, og sørger dermed for stø kurs i den SALTe administrasjonen. Etter mange år på kunnskapsreise i Arktis har den sosiale pragmatikeren ankret opp ytterst på en holme i Henningsvær – endelig hjemme! Her fortsetter hun kunnskapsfangsten med en mastergrad innen offentlig administrasjon og ledelse, samtidig som hun med stor arbeidslyst utvikler mannskapet og den SALTe porteføljen. Gjennom en relasjonsorientert og nysgjerrig tilnærming har Jeanette et våkent blikk og øye for detaljer på alt som skjer av aktiviteter på skuta. Når sjøen spiller opp og vinden kaster, geleider denne handlekraftige vokteren resten av skuta trygt i havn, med visshet om at vinden snart vil løye.

   
  Liz LaMora

  (+47) 919 22 802

  liz@salt.nu

  Liz LaMora

  Liz har siden hun var liten løpt, vandret, reist, ridd og utforsket delstaten Vermont i USA, der hun også er født. Drivkraften til å bli eliterytter tok henne til Danmark, og deretter til Sverige hvor hun endret kurs til økonomi. En ytterlige kursendring tok Liz og hennes familie til Lofoten og SALT.

  Liz er utdannet bedriftsøkonom og regnskapsfører fra Sverige. Hun mønstret på den SALTe skuta i 2018.

   
  Laura Johanne Olsen

  (+47) 907 51 275

  laura@salt.nu

  Laura Johanne Olsen

  Laura har ekte kystblod i årene, oppvokst på selveste Skrova! Etter flere år med kunnskapsfangst i Canada og Oslo, tok hun bred kunnskap om samfunn og fiskerier om bord på den SALTe skuta. Laura er også en svært dyktig prosjektleder og konferansekaptein, med et sjeldent godt blikk for detaljer, sammenhenger og det lille ekstra. Hvis noen kan kunsten å se uutalte behov, er det Laura. Kombinerer man dette med målbevissthet og gjennomføringsevne, får man SALT dynamitt!

  Laura har mastergrad i statsvitenskap fra Universitetet i Oslo, med fagekspertise innen russisk og internasjonal politikk. Laura var den første SALTe matrosen som mønstret på kunnskapsskuta – helt tilbake i 2010.

   
  Malin Jacob

  (+47) 901 31 416

  malin@salt.nu

  Malin Jacob

  Malin er fra sørlandsbyen Kristiansand og har hatt havet som lekeplass fra barnsben av. Hun er tidligere nestleder i Natur og Ungdom. Jacob er også en av damene bak det grønne bloggkollektivet Grønne Jenter. I 2014 krysset hun Atlanterhavet i seilbåt for å forske på miljøgifter og mikroplast. I 2008 ble hun kåret til Norges miljøhelt av Aftenposten.

  Mellom 2015 og 2018 var Malin fagleder for hav og internasjonale relasjoner i organisasjonen Hold Norge Rent, og har blant annet ledet Strandryddedagen i Norge. Hun er tidligere koordinator for nettverket “Samarbeidsarena for aktører som jobber med marin forsøpling” (SAM), et nettverk for aktører som jobber med marin forsøpling til daglig. Dette arbeidet har dermed gitt henne bred oversikt over aktørene som arbeider innenfor marin forsøpling i Norge og internasjonalt.

  Malin har studert statsvitenskap, internasjonale relasjoner og historie ved Universitetet i Oslo og Høgskolen på Lillehammer.

   
  Calum MacIntyre

  +47 905 66 725

  calum@salt.nu

  Calum MacIntyre

  Calum er fra Skottland og har gjennom sin oppvekst brukt mye tid i de lokale fjellene. Etter mye tid utendørs så han fort viktigheten av å jobbe med miljø og klima.

  Selv om han er veldig glad i de skotske fjellene, har han gjennom årene bodd i mange forskjellige land. Det var en snowboardtur som trigget ham til å krysse Nordsjøen første gang, og han har ikke forlatt Norge siden. Her i Norge har han studert ved Høgskolen i Sogndal der han i 2018 fullførte en mastergrad i Climate Change Management. Oppgaven handlet om Den Norske Turistforening og det grønne skiftet i Norge.

  Sommeren etter den fullførte mastergraden dro han til Nord-Norge, og ble som mange før ham veldig glad i fjellene og havet. Det var derfor med glede han kunne mønstre på den SALTe skuta. Calum brenner for kommunikasjon innenfor klima- og miljøutfordringer og jobber nå med podcaster og video for SALT.

   
  Ragnhild Ørnes

  (+47) 414 49 613

  ragnhild@salt.nu

  Ragnhild Ørnes

  Ragnhild har løpt rundt på kaiene i Lofoten siden hun var liten jente, med orkesterplass til en framvoksende reiselivsnæringen. Ragnhild er en ryddig og kvalitetsorientert SALT matros, som holder orden i redskapsbua til enhver tid. Både for SALT og oppdragsgivere. I tillegg til å være svært kompetent på hvordan man setter en god idé ut i livet ved hjelp av kunnskap, er Ragnhild en stødig og målbevisst prosjektleder. Ragnhild er durkdreven når det gjelder å både sette og holde kursen mot målet.

  Ragnhild har mastergrad i entreprenørskap og innovasjonsledelse fra Universitetet i Nordland, med fagekspertise innen opplevelsesproduksjon hos reiselivsbedrifter. Ragnhild mønstret på den SALTe skuta i 2013.

   
  Benedikte Farstad Nashaug

  (+47) 905 76 698

  benedikte@salt.nu

  Benedikte Farstad Nashaug

  Benedikte er i permisjon fra 1. november 2017

  Benedikte er Svolværjente, oppvokst med havutsikt og sjøsprøyt. Gjennom sine studier, har hun fått øynene opp for biologiens mikroskopiske eventyr. Benedikte har et spesielt talent for å skreddersy prosjekter og arrangementer, der hvert sting er alt annet enn tilfeldig. Når skreddersømmen i tillegg er kunnskapsbasert, gjennomtenkt og prikkfri, blir resultatet SALTastisk! Vi snakker kvalitet i hvert sting.

  Benedikte har mastergrad i bioteknologi fra Universitetet for Miljø- og Biovitenskap. Benedikte mønstret på den SALTe skuta i 2012.

   
  Marthe Larsen Haarr

  (+47) 902 24 437

  marthe@salt.nu

  Marthe Larsen Haarr

  Marthe er født og oppvokst på Sør-Vestlandet og utdannet i Canada, men har brent for Nord-Norge og Arktis så lenge hun kan huske, og nølte ikke med å hoppe ombord på den SALTe skute når sjansen til å flytte nordover bød seg. Marthe er marinbiolog med hovedkompetanse innen fiskeriøkologi, og med bred erfaring innen formidling og forskningssamarbeid med yrkesgrupper innen fiskeri.

  Marthe har mastergrad i marinbiologi fra University of New Brunswick i Canada, og jobber med siste finpussen av doktorgrad fra samme universitet. Marthe er én av ytterst få som har blitt ansatt i en utlyst forskerstilling i Lofoten!

  Home port
  Ramberg
   
  Fredrik Johannessen

  (+47) 980 88 300

  fredrik@salt.nu

  Fredrik Johannessen

  Fredrik er født og oppvokst i Bodø, med DNA strengene direkte koblet til fiskerbonden på Vega og Lofoten har han kystkultur i blodet. Eventyrlysten tok i 2005 Fredrik ut på en reise til fjerne farvann, fra dyp furuskog langs grensen til Russland til Østerdalens skoger og senere utenriks. Etter noen år i fjerne farvann mønstret han av og satte kursen mot høgskole og universitet for påfyll av kunnskap. Kunnskapsfangsten endte i Ås der han skrev masteroppgave om hensynet til naturmangfold og friluftsliv i kommunal planlegging.

  Fredrik har master i naturforvaltning fra Norges miljø- og biovitenskapelige universitet på Ås og bachelor i landskapsplanlegging fra Høgskolen i Sogndal. Sammen med Hilde bemanner han SALTs uthavn på yttersia av Lofoten.

   
  Ane Oline Roland

  (+47) 991 52 874

  ane@salt.nu

  Ane Oline Roland

  Ane er født i Harstad og har tilbragt store deler av sin barndom i fjæra på Trondenes. Kjærligheten for den nordnorske, ville naturen har bestandig vært sterk. Hvordan mennesker påvirkes av det fysiske miljøet som omgir en, og hvordan mennesker i sin tur påvirker naturen, er noe som interesserte henne gjennom masterstudiene i psykologi ved NTNU. Med master-diplomet trygt i skipssekken, satte Ane kursen nordover igjen og drømmen om å tilbringe en hel vinter på yttersida av Lofoten med storhavet herjende utenfor vinduene ble til slutt et faktum. Ettersom hun kom tettere på havet og kystkulturen i Lofoten, var ikke Ane vanskelig å be om bord på den SALTe skuta.

  Tema som får Ane til å slå ut seilene er menneskers psykologiske respons på miljø- og klimautfordringer, hvordan vi kommuniserer miljø og klima, og veien fra kunnskap til miljøvennlig atferd. Ane er målbevisst og trives godt både i den SALTe felten, og når hun er dypt forankret i tekst og skriving i hjemmehavna på Ramberg.

   
  Emil Røthe Johannessen

  (+47) 986 81 599

  emil@salt.nu

  Emil Røthe Johannessen

  Emil er født og oppvokst i verfts-byen Harstad, og føler sterk tilhørighet til nordnorsk kultur og natur. Derfor var det hele tiden en selvfølge at kursen igjen skulle følge pila mot nord etter endte studier. Da Emil fikk tilbud om å mønstre på den SALTe skute, var derfor gleden og entusiasmen stor. Hans hjemmehavn er på Ramberg i godt selskap med gode SALTe kolleger. Temaer som engasjerer Emil er næringsutvikling og regional utvikling kombinert med bærekraft og økonomi. På fritiden trives Emil best ved sjø og på fjell, der han best kommer i kontakt med seg selv.

  Emil har bachelorgrad i geografi, og mastergrad i økonomisk geografi fra NTNU. I masteroppgaven arbeidet Emil med omstillingsprosesser, grønn transformasjon, næringsklynger og innovasjon i maritime næringer.

   
  Hilde Rødås Johnsen

  (+47) 996 43 335

  hilde@salt.nu

  Hilde Rødås Johnsen

  Hilde har lang erfaring i fiskeri- og kystrelaterte spørsmål som tidligere daglig leder i Norges Kystfiskarlag. Hun er innlandsjenta som gjorde Lofoting av seg og fant sitt kompetansefelt innen fiskeri, næringspolitikk og forvaltning. Hilde brenner for prosjekter som kan bidra til å fremme en positiv utvikling langs kysten – i skjæringspunktet mellom sjømatnæring, miljø, utdanning og SALT kompetanse. Med sin bakgrunn kombinerer hun kompetanse og erfaringer fra en rekke felt, og er en allsidig og målrettet prosjektleder som kan bidra med kunnskap innen alt fra ressursforvaltning og næringsutøvelse til formidling, utdanning og entreprenørskap.

  Hilde har bakgrunn som journalist, er utdannet Cand. Mag og har praktisk pedagogisk utdanning fra Universitetet i Nordland. Hilde mønstret på den SALTe skuta i 2015 og bemanner SALTs avdelingskontor i Vest-Lofoten.

  Home port
  Tromsø
   
  Jannike Falk-Andersson

  (+47) 416 14 770

  jannike@salt.nu

  Jannike Falk-Andersson

  Jannike har hjertet sitt både i nord og i sør. Oppvokst i Tromsø, med de fleste somrene tilbrakt i Lofoten og Vesterålen, og flere år med studier i Sør-Afrika. Med både biologi, økonomi og samfunnsfag i skipssekken, samt en liten dose utøvende kunstfag fra sør, er Jannike godt beredt til å takle oppgaver på tvers av flere fagområder. Hovedfokuset er marin ressursforvaltning og hvilken kunnskap og hvilke aktører som må inkluderes for å finne gode løsninger. De siste årene har marin plastforurensning vært et tema som har opptatt Jannike mye og da har hennes engasjement for formidling og kommunikasjon med både fiskerinæringen og diverse landkrabber kommet godt med.

  Jannike har doktorgrad i samfunnsøkonomi fra Universitetet i Tromsø med spesialisering i økosystembasert forvalting og økosystemtjenester. Jannike bemanner SALT sitt nordligste kontor i Tromsø.

   
  Eskil Dahl Olaussen

  (+47) 926 23 472

  eskil@salt.nu

  Eskil Dahl Olaussen

  Eskil er Finnmarking og er vokst opp i Vadsø med utsikt ut over Varangerfjorden. Fra tidlig alder har han hatt et sterkt samfunnsengasjement, vært opptatt av utvikling av Nord-Norge og har innehatt verv innen ulike organisasjoner. Etter noen års pause fra skolebenken satte Eskil kursen for Norges fiskerihøgskole hvor han er i siste innspurt med en master i Fiskeri – og havbruksvitenskap med spesialisering innen ressursforvaltning og fiskeribiologi.

  Eskil mønstret på som sommermatros i 2018 og ble med videre på den SALTe skuta samtidig som han fullfører sin masteroppgave.

  Home port
  Trondheim
   
  Ingvill Warholm

  (+47)

  Ingvill Warholm

  Ingvill er en av våre nylig ansatte kunnskapsmatroser. Bilde og en god beskrivelse av Ingvill vil komme etter hvert.

   
  Maria Pettersvik Arvnes

  (+47)

  Maria Pettersvik Arvnes

  Maria er en av våre nylig ansatte kunnskapsmatroser. Bilde og en god beskrivelse av Maria vil komme etter hvert.

   
  Erlend Standal

  (+47) 454 54 687

  erlend@salt.nu

  Erlend Standal

  Med SALT hvalfanger- og fiskerblod fra Smøla strømmende gjennom årene, var det likevel kanskje ikke så underlig at denne tidligere landkrabben fra Inntrøndelag så seg om etter noe som har med havet å gjøre da han skulle velge utdanning. Men Erlend har ikke bare et hovedfag i marin biologi med seg i skipssekken. Som tidligere offiser og troppssjef på rekruttskole er han vant med å holde styr på de store horder. Studier i markedsføring og fartstid innenfor webdesign gjør at ekte SALTe kreativitetsbobler titt og ofte bryter overflaten.

  Når Erlend mønstrer på som matros på den SALTe skuta er det likevel kunnskap om miljøforvaltning som tar mest plass i Erlends skipssekk, etter å ha gått gradene i nesten 15 år i Fiskeridirektoratet, Direktoratet for naturforvaltning og Miljødirektoratet. Han har også seilt i byråkratisk utenriksfart, som leder av norsk delegasjon til biodiversitetskomiteen i OSPAR. Erlend har derfor god ballast til å holde den SALTe skuta på rett kjøl i farvannet rundt uthavna Trondheim.

   
  Sverre Helmersen Håpnes

  (+47) 416 34 924

  sverre@salt.nu

  Sverre Helmersen Håpnes

  Sverre har hele livet hatt en dragning mot vann og det SALTe miljø, selv om dette ikke var gitt i en oppvekst i indre del av Trondheimsfjorden. Hans fascinasjon for det marine er altomspennende og har vokst i takt med økt SALT kunnskap. Med matrossekken fortsatt i hånda kastet Sverre seg rundt på formidlingstokt langs kysten. SALT har fått en ny matros med et hjerte som banker for havet og kysten –og som formidler dette med stort engasjement og iver.

  Sverre har en mastergrad i marin kystutvikling fra NTNU, med fokus på romlig fordeling av bunnfisk ved bruk av undervannsteknologi. Sverre mønstret på den SALTe skuta som sommermatros i 2016, og ble raskt en del av det faste SALTe mannskapet. Sammen med Erlend styrer han den SALTe skute i Trondheims farvann.

  Home port
  Oslo
   
  Vilma Havas

  (+47) 463 84 268

  vilma@salt.nu

  Vilma Havas

  Vilma vokste opp ved strandkanten i Helsinki, og allerede der gjorde nysgjerrigheten for hva hun fant i fjæra at den SALTe livsstilen begynte å ta form. Kunnskapsfangsten begynte med en bachelor i business ved Griffith University på kysten av Australia, hvor kjærligheten for bølger og storhav, og interessen for å lære mer om de marine miljøer for alvor fikk vind i seilene. Reisen fortsatte videre til Oslo, der Vilma tok en master i miljø-, ressurs- og utviklingsøkonomi ved Universitetet i Oslo. Arktis og de nordlige havområdene interesserte henne gjennom masterstudiene, og masteroppgaven ble derfor skrevet om olje og gassutvinning i Barentshavet.

  Under studiene opprettet Vilma en miljøorganisasjon, Nordic Ocean Watch, sammen med andre surfere som ville ta vare på lekeplassen sin. I flere år har hun jobbet med marin forsøpling og forvaltning av den norske kysten. Spesielt marin forsøpling i de arktiske strøkene ligger nær hjertet til denne SALTe matrosen. Vilma er en energisk ildsjel som er faglig engasjert og ikke redd for å ta initiativ. Hun er løsningsorientert og klarer å komme gjennom de fleste utfordringene med litt finsk «sisu».

   
  Anne Dupont Andersen

  (+47) 454 07 091

  anne@salt.nu

  Anne Dupont Andersen

  Sørlendingen Anne følte seg aldri helt hjemme i asfaltjungelen i Sør-Norge, og dro tidlig for å fiske kunnskap rundt omkring i verden. Førstereis gikk til prestisjetunge University of Cambridge, før kunnskapstørsten dro henne videre på ferden til Akureyri på Island, Tromsø, og Svalbard i jakten på ny lærdom. Spesielt ble sekken lastet med mye marin kunnskap på Island og Svalbard, og er ellers full av formidling og pedagogikk. Etter dette var det på tide å la andre nyte godt av kunnskapen som etter hvert hadde samlet seg i skipssekken, og Anne tjenestegjorde som pedagog ved Universitetet i Oslo. Men livet som landkrabbe i storbyen sto seg ikke helt i forhold til drømmen om Arktis og rå natur. Så da muligheten for sjøsprøyt, skodde og stiv kuling bød seg, satte hun sjøbein og fortøyde familieskuta i Lofotens hjerte.

  Anne brenner for havets fremtid, gjennom verdi- og kunnskapsbasert formidling av den enorme kompetansen som finnes ombord i den SALTe skute. Tradisjonell og faglig kunnskap, i hjertelig forening, skaper, i følge henne, de beste historiene og de beste forutsetningene for å videreformidle kunnskap og kjærlighet for havet og dets ressurser. Med en master i Marine and Coastal Management kombinert med utdanning og erfaring i pedagogikk står Anne med stødige sjøben som formidler av marin kunnskap på den SALTe skute.

   
  Ingrid Wester Amundsen

  (+47) 928 39 961

  ingrid@salt.nu

  Ingrid Wester Amundsen

  Ingrid er landkrabben fra Tromsø som likevel fikk en dragning mot det blå element, og ville sette sjøbein. Hun startet tidlig å seile utenriksfart, blant annet som engasjert deltaker i nasjonalt og internasjonalt organisasjonsliv og utvekslingsprosjekter. Nysgjerrigheten har bragt henne innom fagretninger som statsvitenskap og pedagogikk før hun satte stø kurs mot en M.Sc. i International Environmental Studies fra NMBU med fordypning i marinbiologi og marin ressursforvaltning. Hun har hatt et lengre opphold i tropiske farvann i Stillehavet og har gjennomført studier og feltarbeid på tunfiskbestander i Salomonøyene og på University of South Pacific (USP) på Fiji.

  Ingrid er et sprudlende arbeidsjern som får energi av å ha mange baller i lufta. Hun brenner for livet i havet, og er en stødig formidler med mange års lærererfaring. Som SALT kunnskapsmatros har hun spesielt et engasjement for å bekjempe marin forsøpling, og å jobbe med å formidle alt det fantastiske som svømmer, flyter og puster i det SALTe havet.

   
  Tora Tokvam Drægni

  (+47) 916 95 344

  tora@salt.nu

  Tora Tokvam Drægni

  Tora startet livsreisen som landkrabbe mellom fosser og fjell lengst inne i den dype Sognefjorden, men hun la etter hvert ut på en kunnskaps-seilas med anløp i både Oslo, Tanzania, Namibia, Argentina og Brasil. Denne utenriksfarten i kunnskapens tjeneste førte med seg et brennende engasjement for bærekraftig utvikling, både over og under vannlinjen. Kunnskapsfangsten startet med en bachelor i utviklingsstudier. Nysgjerrighet rundt bærekraftig landbruk og klimaendringer resulterte i en feltstudie om sertifisering av soyaprodukjson i Brasil og en mastergrad fra Norges miljø- og biovitenskapelige universitet i internasjonale miljøstudier, med fordypning innen landbruk og klima.

  Tora mønstret på den SALTe skuta som sommermatros i 2017, og fyller stadig skipssekken med prosjekter innenfor marin forsøpling. Tora styrer, sammen med Ingrid, den SALTe skute i Oslofjordens farvann.